Den som lever på en stor fot…

…har vondt i føttene ja. Disse websidene du nå ser, er publisert med tanke på alle dem som har erfaring med å leve på en stor fot, med de problemene det uvegerlig medfører at en ikke uten videre kan skaffe seg en sko som er stor nok.

For en som har levd med sine føtter størrelse 43 i  mange år, har arbeidet med disse sidene vært en morsom oppgave, og det må innrømmes at en del er skrevet med et glimt i øyet. Problemet vårt er egentlig latterlig lite sett i forhold til mange andre store helseproblemer siden løsningen er så såre enkel: Lag skoene store nok og sørg for at alle på rimelig vis kan skaffe seg sko som passer deres fot.

Foreningen Storfoten ble opprettet i 1982 og har siden da oppnådd å rette søkelyset mot problemet vårt på en slik måte at Storfoten er blitt et begrep i manges bevisthet også blant skotøyforhandlere. Tilbudet av store sko er blitt noe bedre i visse strøk av landet, og skobransjen har begynt å vise vilje til og interesse for å gjøre noe med problemet. Det er imidlertid mye som gjentår før en kan si seg fornøyd, og storfotproblemet er løst.

Disse sidene redegjør for storfotproblemet og peker på hva som kan gjøres av den enkelte og av foreningen som helhet. Sidene kan brukes som studiesirkel i lokalgruppen, som utgangspunkt for diskusjon og inspirasjonskilde for enhver som har hatt føling med Storfotproblemet.

Innholdet på disse sidene er skrevet av undertegnede med god hjelp av Børge Fiksdal og i forståelse med Storfotens styre. Innholdet har vært ute til høring blant medlemmer av Storfoten. Teksten er delvis preget av forfatterens medisinske utdannelse, uten at det bør tillegges for stor betydning. Der det har passet har Storfoten fått slippe til med sitater fra brev til foreningen.

Teksten ble opprinnelig skrevet og utgitt som «Storfotheftet», støttet med midler fra Helsedirektoratets fond for forebyggende helseopplysning, samt av medlemskontingenter.

Hvert kapittel avsluttes med et par spørsmål. Bruk litt tid på disse og legg inn kommentarer under hvert innlegg. Kommentarfeltet er moderert, så hvis du ikke ønsker at din kommentar skal publiseres, kan du gjøre oppmerksom på det.

På forhånd takk.

I håp om at leseren i det følgende vil finne stoff både til ettertanke og til å smile av.

Anne Spurkland
Bodø, August 1987.

Revidert utgave for publisering på nettz, Oslo 1999 og 2017

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *